De cand am venit pe meleaguri nemtzesti, m-am mutat deja de cateva ori, de pot sa-mi deschid firma de consultanta la mutat: stiu unde gasesti masina, stiu cat te costa, stiu unde-ti cumperi toate cele necesare pt casa si balcon, stiu unde gasesti ajutoare la carat, stiu si ca in decurs de o luna trebuie sa te prezinti la evidenta populatiei, sa-ti schimbi adresa, etc.

 

 Acum sper sa fie ultima mutare in urmatorul an si jumatate… dup-aia urmeaza iarasi una mare… unde m-o duce…

Alaltaieri am fost la evidenta populatiei sa-mi inregistrez noua adresa, mi-am lipit numele pe sonerie, casuta poastala, etc. si ieri am avut si chef de inaugurare. Hehe, a fost tare fain, numa cu nemti, toti tutori prin camine. A, am uitat sa spun ca m-am mutat in alt camin, poate-o fi interesant de stiut. Nu ca ar fi fost urat in celalat camin, ba chiar am avut o colega de apartament super tare care studia ‘product design’ la Facultatea de Arte si facea niste chestii impresionante. S-a intamplat ca din toamna anului trecut, vecinul de deasupra sa fie cam galagios. Dupa cateva luni de rabdare si discutii cu dansul, am facut si eu cum fac toti nemtii (la sugestia unui prieten din America Latina), merg la institutia care se ocupa de camine si vorbesc cu tanti responsabila pt caminul meu. Ei bine, in doua saptamani am primit oferta de a ma muta in alta camera iar dupa alte doua saptamani m-am mutat. Asta numesc eu eficienta!

Uneori, umbland pe strada si reflectand asupra experientelor mele din ultima vreme, ma gandesc ca-mi place aici, imi place, ca in general merg lucrurile si se pune mult accent pe eficientza si profesionalism. Cu toata birocratia in care unii se pierd, sistemul functioneaza.
Alteori imi lipseste putina flexibilitate si spontaneitate in toata viata asta bazata pe reguli si norme. M-as duce si eu cu cortul la malul lacului la un gratar de 1 Mai, dar nu-i voie.

Bine ca vin acasa!

3 Replies to “M-am mutat la casa noua”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *