Da… e fain sa fii student la Uni Kassel… e fain sa savurezi viata de student asa cum este ea… sa mananci pita cu mustar, mamliga si orez ca tzin de foame … sa-ti petrec serile cu colegii la cate-un chef (cred ca ar fi bine sa definim conceptul de “chef” in Germania = reuniune, unde stam la masa si povestim de ce se mai intampla prin Uni, ce cursuri am mai avut, ce ne-am ales, ce naspa sau ce bine e sa fi student in sistem Bologna si chestii dinastea), sa mergi la teatru, opera, fotbal, in excursii, sa mergi la biblioteca la o poveste si un ceai (foarte important de luat impreuna biblioteca, povestea si ceaiul, de obicei chinezesc)… dar hai sa ne oprim la distractie si sa va pove unde am fost duminica.
Ziceam in unul din posturile anterioare ca avem niste tutori care tare mult se ocupa de noi, ne organizeaza fel si fel de evenimente, excursii, petreceri, mici workshopuri, etc. Ey, nu e ceva nou… e ceva nou fata de atunci cand eram eu in anul I, dar nu e asa de diferit de cum este acum viata de student in Ro. Singura diferenta e ca in Romania studentii astia (mentori, tutori) o fac din placere si voluntar. aici o fac din placere si pe bani, ca doar pt ce platim taxe de studiu.
Anyway, duminica ne-au invitat la ***Hochei pe gheata!!*** Asa ca ne-am organizat un grupulet de romano-asiatici si am mers sa vedem si noi fotbal pe gheata. E fain… nu am mai vazut gheata de cand eram in liceu… ma plang eu… ce sa mai zica ei (care vin din Indonesia, Vietnam si repsectiv China), ca acum au vazut gheata pentru prima data
3007 persoane in sala … strigand in gura mare “Kassel Huskies“…super atmosfera… cantam, faceam galerie, la fiecare gol sa vezi o sala intreaga cum flutura fularele albastre deasupra capetelor… foarte fain. Bine ca au fost 3 reprize, ca pana ne-am prins noi care sunt regulile, a trecut ceva timp. Cele mai amuzante erau penaltiurile: daca erau rai si se bateau (si nu s-a intamplat rar) trebuiau sa iasa de pe gheata pentru 2 minute Apai ce sa zic ca au jucat tot in echipe de 3-4 oameni. Si dupa ce reguli se schimbau, nu am inteles pana acum. Dar astept sa vina urmatorul meci, poate ne prindem. Pana atunci ne-am propus sa mergem sa patinam si sa vedem putina zapada, pe un deal aici langa oras (deal pe care nemtii il numesc munte ) … iarasi din motivul ca unii dintre noi vor vedea pentru prima data zapada .

Poze? -> http://www.flickr.com/photos/tamoeta

Iarna frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *