Am citit cu ceva vreme in urma articolul din Evenimentul Zilei cu privire la asociatiile studentesti ca si rampa de lansare in cariera. Pe urma am citit si reactia Centrului de Resurse pt Organizatii Studentesti, care ne-a incurajat pe noi, actuali sau fosti ONGS-isti, sa impartasim experientele in ONGS si m-a facut sa ma gandesc serios la motivatia mea de a ma implica intr-un ONGS (Organizatie neguvernamentala studenteasca).

Acum, dupa 2 ani de absenteism din vreo organizatie studenteasca, ma aflu intr-o situatie destul de emotionanta, amintindu-mi de cea mai frumoasa perioada din studentie.

In ONGS (-uri) am avut parte de cea mai valoroasa experienta din viata mea. Timp de aproape 3 ani, am fost membra ASPR, apoi Cognosis si EFPSA si in ultimul an de facultate, ANOSR. Am avut ocazia sa cunosc oameni valorosi si sa lucrez cu ei, sa ma dezvolt si sa-i ajut pe ceilalti sa se dezvolte, sa capat incredere in mine si in ceilalti, mi-am facut prieteni probabil pentru toata viata, pentru ca ne leaga un lucru minunat: voluntariatul.

Am dezvoltat o pasiune pentru voluntariat, pentru proiecte studentesti si pentru educatia superioara. Am intrat intr-o lume in care educatia noastra este responsabilitatea noastra si o lume in care motivatia, initiativa si responsabilitatea au un rol crucial in dezvoltatea noastra, o lume in care voluntariatul ne ghideaza cele mai importante decizii si o lume, in care fiecare isi gaseste propria misiune. De atunci nu am mai parasit aceasta lume, chiar daca in momentul de fata nu sunt membru activ al vre-unei organizatii studentesti, dar urmez aceleasi principii, avand aceeasi motivatie si aceeasi sete de invatare.

Acum sunt studenta masteranda si asistenta de cercetare in educatie superioara, conduc un tutoriat de specialitate pentru studentii din anul I si coordonez o platforma de e-Learning (www.e-mahe.com). In toate activitatile acestea aplic si dezvolt ce am invatat in ONGS-urile in care am activat. Continui sa fac voluntariat, pentru ca este cel mai frumos si util lucru care mi s-a putut intampla vreodata.

2 Replies to “De ce m-am implicat intr-un ONGS?”

  1. E inca nu m-am implicat in nici un ONGS, dar am de gand sa o fac din toamna. ai foarte mare dreptate referitor la voluntariat si la faptul ca noi suntem responsabili de educatia noastra.Cred ca m-am apucat de voluntariat din aceleasi motive ca si tine in principal.M-am uitat peste platforma online de invatare si e foarte frumoasa si buna.Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *